Skip to content

De ice challenge kenmerkt zich door zijn toepasbare eenvoud,
wetenschappelijke onderbouwing en hoge dopamine levels. Go, go goooo!

De Ice Challenge bestaat uit drie power pijlers:

Ademhaling RESPECTIEVELIJK ADEM lexnaturalis

Ademhaling

Power breathing herstelt de biochemie in het lichaam, optimaliseert je ademhaling tijdens sport en rust, ontzuurt je lichaam, heeft een waanzinnige impact op het autonome zenuwstelsel en immuunsysteem, brengt je in diepe meditatieve rust, stimuleert je creatieve vermogens en emotionele balans. Door dagelijkse beoefening van deze eenvoudige techniek kun je enorme winst behalen in gezondheid, (sport)prestaties, innerlijke rust en inzicht.  Alle drie de power pijlers zijn mede door Kelly onderworpen aan wetenschappelijke toetsing door het RadboudUMC.   

Koudetraining KOU lex naturalis

Koudetraining

De kou is een sterke natuurkracht die onze eigen  innerlijke natuur weerspiegelt. Ons lichaam is prima in staat om te gaan met kou wanneer we weer leren onze evolutionaire software te gebruiken. Door de juiste manier van koudetraining komt er een reeks aan gezondheidsvoordelen op gang zoals de aanmaak van bruinvet en daarmee vetverbranding, een gezonder immuunsysteem en vatenstelsel, ijzersterke focus, meer balans in hormonen en neurotransmitters, reset van de biologische klok en een heerlijke feel-good brein cocktail. 

Mindset MIND kelly mostard

Mindset

De mindset is bepalend voor het succes. Inzicht in het onderbewustzijn, kennis en deep-learning over onbewuste processen zoals die van het immuunsysteem en het autonome zenuwstelsel zijn cruciaal voor een diepe implementatie van de technieken in jouw persoonlijke situatie. Door middel van verschillende mindset oefeningen krijg je een scherpe focus, versterk je je body-mind connectie en word jij in staat je onderbewuste vermogens bewust te maken en te leren gebruiken voor jouw doelstelling.

Ice Challenge in heel Nederland en daarbuiten

Leer in 1 dag hoe je je lichaam kunt trainen om koude te weerstaan, hoe je met een eenvoudige ademhalingsoefening je lichaam en geest kan optimaliseren en hoe je een ijzersterke mindset kunt ontwikkelen dankzij deze power technieken.

De workshops van Kelly Mostard kenmerken zich door kwaliteit boven kwantiteit, een veilige sfeer en een gedegen wetenschappelijke onderbouwing. Ook wel omschreven als \”een fascinerende reis door de kracht en het vermogen van het menselijk lichaam waarbij het ‘zelf ervaren’ wordt afgewisseld met een heldere verdieping van de fysiologie die erachter schuilt.\”

Wat je zoal gaat leren in een workshop

 

  • De befaamde ademhalingsoefening die de wetenschap wereldwijd versteld deed staan
  • Technieken om verzuring in het lichaam en spieren tegen te gaan
  • Bewuste beïnvloeding van het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem.
  • Technieken die de stofwisseling verhogen
  • Een ijzersterke body-mind connectie te ontwikkelen en gestroomlijnde focus
  • Meer inzicht in je onderbewustzijn
  • Persoonlijke toepassing van de technieken op jouw situatie
  • Deep learning van de fysiologie achter de oefeningen
  • Afsluiting met een ijsbad (optioneel)

Voor wie

De Ice Challenge is geschikt voor iedereen; van extreme koukleumen tot sportieve ijs-warriors aan toe. De technieken zijn geschikt en toepasbaar voor iedereen met een lichaam. Of het nu is om je gezonder of energieker te voelen of om je (top)sportprestaties tot een nog hoger niveau te tillen.

Kelly met wim hof

Achtergrond

Kelly zwom als klein kind al regelmatig in ijskoud water, mediteerde en deed aan ademhalingsoefeningen samen met haar stiefmoeder die aan Reuma leed. Dit verlichte de reumatische symptomen en pijnen volgens haar. Tijdens haar studie medische biologie aan de Radboud universiteit kwam Kelly in contact met Wim Hof, ook wel The Iceman genaamd. Ook hij beweerde dat onder andere het immuunsysteem terug in balans gebracht kon worden door koude, ademhaling en meditatie. Dit fascinerende statement verdiende wetenschappelijk onderzocht te worden en daar kwam Kelly’s academische achtergrond goed van pas. Ze werkte jarenlang nauw samen met Iceman Wim Hof en onderzocht zijn “superkrachten”. Later was zij  ook vanuit “team Wim Hof” betrokken bij het onderzoek van het RadboudUMC en het Reumafonds. Naast de samenwerking op wetenschappelijk niveau werkte Kelly sinds 2012 ook als WHM (Wim Hof Methode) instructeur. Ze trainden 1000den mensen van 2012 tot 2016 in de Wim Hof Methode totdat ze in 2016 besloot  haar eigen authentieke ijsweg te bewandelen en de Ice Challenges in het leven te roepen: een unieke combinatie van de natuur als leermeester, diepe introspectie, ontwaken van menselijke oervermogens, niet alleen onderbouwd door wetenschap, maar ook verklaard vanuit andere holistische natuur-filosofiën en gezond verstand.

PNAS lexnaturalis